Dutch

Deelname aan de wedstrijd en het gebruik van www.dropbydrop.eu houdt in dat men akkoord  gaat met de volgende voorwaarden en condities:

Wedstrijd in het KORT

We vragen Europeanen om een krantenadvertentie te ontwerpen die anderen ertoe aanspoort zorgzaam om te springen met water, nu en voor toekomstige generaties.

"Water is de meest waardevolle levensbron.Diegenen onder ons die erover beschikken zien dat als iets vanzelfsprekends. Verandering begint bij onszelf – druppel voor druppel."

De Europese ontwerpwedstrijd is een onderdeel van de ‘De toekomst die wij willen’ – campagne, een wereldwijde campagne van de VN in de aanloop naar de Rio +20 – conferentie in juni 2012.

De wedstrijd roept zowel vakmensen als amateurs uit 48 Europese landen op om een krantenadvertentie te ontwerpen waarmee het publiek gesensibiliseerd wordt over het belang van waterbescherming.

Dit is een initiatief van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC), in samenwerking met het Verenigde Naties Milieuprogramma (UNEP), het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten en met de steun van de Noordse Raad van Ministers.

De wedstrijd start op 10 december 2011, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens en eindigt met een prijsuitreikingsceremonie in Parijs in juni 2012.

De ontwerpen zullen dienen als boodschap van algemeen nut in belangrijke Europese en internationale media. Ze zullen worden aangeboden bij tentoonstellingen en gebruikt worden als sensibiliseringsmiddel voor campagnes rond watervraagstukken en duurzame ontwikkeling.

Een jury van deskundigen op gebied van grafisch ontwerp, reclame, fotografie en milieu zal de winnaar kiezen.

 

Indieningsdeadline

Het indienen van voorstellen eindigt om middernacht (CET) op 29 februari 2012. Inzendingen na deze deadline worden niet meer geaccepteerd.

Alle voorstellen dienen ingediend te worden via de website www.dropbydrop.eu.

 

Tijdlijn

 • Startdatum voor inzendingen: donderdag 1 december 2011
 • Deadline voor inzendingen: woensdag 29 februari 2012
 • Start van de publieke stemming: donderdag 1 maart 2012
 • Einde publieke stemming: woensdag 21 maart 2012
 • Bekendmaking winnaar publieke stemming: donderdag 22 maart 2012 (Wereld Waterdag)
 • Bekendmaking algemene winnaar van de wedstrijd: 5 juni 2012 (Wereld Milieudag)

 

Selectieprocedure

De organisatie zal een preselectie comité samenstellen met 5 leden. Daarvan zijn de meeste in de praktijk grafisch ontwerpers of milieuspecialisten. Hun rol is te controleren of de inzendingen voldoen aan de voorwaarden beschreven in de oproep voor deelname. Het preselectie comité zal 30 finalisten uitkiezen die zullen voorgelegd worden aan de jury. Een jury van vooraanstaande deskundigen op gebied van grafisch ontwerp, reclame en marketing, en experts op gebied van communicatie en milieu van de VN, zal de 30 finalisten evalueren. Inzendingen die niet voldoen aan de voorwaarden kunnen volgens het oordeel van de jury van de wedstrijd  worden uitgesloten. De beslissing van de jury is definitief en er kan geen beroep tegen aangetekend worden.

 

De jury bestaat uit de volgende personen:

 • Dhr. Jacques Séguéla, Vice-Voorzitter van de toonaangevende reclame –en communicatiedienstgroep Havas
 • Mevr. Catarina de Albuquerque, Speciale Rapporteur van de Verenigde Naties inzake het recht op veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen
 • Mevr. Connie Hedegaard, EU-Commissaris voor Klimaatactie
 • Dhr. Omar Vulpinari, Hoofd van Visuele Communicatie in Fabrica, Bennetton Groep Communicatie Onderzoekscentrum
 • Dhr. John Vidal, redacteur milieu bij The Guardian
 • Dhr. Jens Assur, Zweedse fotograaf
 • Mevr. Ferah Perker, Turkse grafisch ontwerpster en lid van de Turkish Society of Graphic Design (Turkse Gemeenschap van Grafisch Ontwerp) en de Turkish Society of Advertising Creatives (de Turkse Gemeenschap van Creatieve Advertentie)

Prijzen

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de Wereldmilieudag, 5 juni 2012, in Kopenhagen.

Er zullen drie prijzen zijn. De eerste prijs, 5000 euro cash, zal overhandigd worden door de Noordse Raad van Ministers aan de winnaar die geselecteerd werd door de jury.

De ontvangers van geldbedragen zullen persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de belastingimplicaties van hun prijs.

Een “Jeugdprijs” zal aangeboden worden door Fabrica (voor ontwerpers van 25 jaar en jonger).

De publieksprijs wordt geschonken door de Portugese regering aan de inzending die de meeste stemmen kreeg van het publiek.


Wie mag deelenemen?

Deelname staat open voor alle burgers en inwoners van de 48 VN lidstaten in Europa: Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidjan, België, Bosnië & Hercegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, , Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, de Tjechische Republiek, Turkije, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Deelnemers moeten 18 jaar zijn of ouder.

De tekst of slogan in de advertentie is toegestaan in elke officiële taal van deze 48 landen. Toch moeten alle inzendingen voorzien zijn van een vertaling in het Engels als ze in een andere taal zijn. Inzendingen zonder vertaling worden uitgesloten.

De medewerkers van UNRIC en UNEP en alle leden van hun onmiddellijke familie, bedrijf of ontwerpers teams (die op regelmatige basis bijdragen leveren) komen niet in aanmerking voor deelname aan de wedstrijd.

 

Wijze van indienen

Alle advertenties moeten ingediend worden via de website. Advertenties die op papier of via de post gestuurd worden, worden niet aanvaard. Deelnemen is gratis.

De inzendingen worden geaccepteerd vanaf 10 december 2011. De  wedstrijd sluit af op 29 februari 2012 om middernacht (CET). Late inzendingen worden niet aanvaard. Alle voorstellen moeten ingediend worden via de website www.dropbydrop.eu.

UNRIC neemt geen verantwoordelijkheid voor inzendingen die te laat zijn ingediend of voor corrupte documenten. Onvolledige inzendingen of inzendingen die niet voldoen aan de formele voorwaarden beschreven onder Rules and Regulations http://www.dropbydrop.eu/en/rules-and-regulations_10398

zullen automatisch gediskwalificeerd worden.

 

Technische vereisten

Gedetailleerde informatie met betrekking tot technische vereisten, auteursrecht en patenten vindt u onder Rules and Regulations: http://www.dropbydrop.eu/en/rules-and-regulations_10398

 

Bekendmaking van de winnaars

De 30 finalisten, de winnaar van de eerste prijs, de jeugdwinnaar en de winnaar van de publieksstemming zullen gecontacteerd worden via email. Zij zullen gevraagd worden om verdere informatie en creatieve credits te verschaffen.